Site Overlay

Dupla akkus Parkside teszt – ilyen egy jó fűnyíró?!

Lakásban élve is jól elszórakoztattam magam, a szabadidőt, mint olyat nem igazán ismertem. Viszont állatira élveztem, hogy havi párezer Ft-ért más túrja a havat (mondjuk ebbe nem szakadtak bele az elmúlt években), és más nyírja a füvet, rendezi a környéket.

Na ennek vége. Házba költözéssel új problémákat is generál magának az ember. Az ezer közül az egyik, hogy mégannyira sincs ideje (nomeg lóvéja) wankelezni, egy másik pedig, hogy nem csak úgy konstans „van”, hanem nő is az a köcsög fű. Fű…?! fogalmazzunk inkább úgy, hogy, ilyen vegyes mindenféle, de lenyírva ugyebár minden zöld (kivéve a birka…).

na, ez itt a kert (most épp kicsit kiszáradva)

Egy korábbi életszakaszban volt szerencsém épp eleget füvet nyírni, így azt biztosan tudtam mit nem akarok: kanócot. Az egész fűnyírás leggyűlöletesebb pontja a kábelrengeteg szelídítése, fél kézzel fűnyírás, a másikkal kábelterelgetés, útvonaltervezés, utána a dzsuvás hosszabbító feltekerése… nein danke.

Kézenfekvő lenne a benzinmotoros megoldás, de egyrészt a telek mérete nem indokolja, másrészt utálom ezek hangját, harmadrészt pedig a családi emlékezetből nekem a „ménemindul, tavalymégjóvót, szikravanbenzinvanlevegővan, akkóminincs, ottrohaggyonmeg” kifejezéskapcsolatok vannak meg leginkább a benzines kerti gépek kapcsán, és akkor még nagyon szűrnöm kellett, hogy ne legyen 18+-os a cikk.

Szóval: akkumulátoros kell. Najó, de egy akkus, két akkus? Nem egy mintakertem van, itt ott köze nincs a síkhoz, plusz sarokház, így egy jó hosszú utcai szakasz is vár rám – kell ide a dupla akkus kraftja.

Mivel alapból Lidl, illetve Parkside hívő vagyok, és akkum is van hozzá, kézenfekvő volt, hogy itt keresgéljek. Viszont a Lidl-ben már mindenféle fűnyíró is volt idén, csak pont ez nem, a fű meg csak nem akarta megvárni az akciót, így végül használtan szereztem be egyet, egy szegélynyíróval együtt. Sokáig kerestem, de végül egy közeli városban találtam valakit, aki nem ebből akart meggazdagodni. Úgyhogy ráugrasztottam az arra járó Ricsi barátomat, akitől a fentebbi birkás poént is loptam, és elhozta nekem. Ezúton is köszönet!

szülinapomra kaptam… Parkside bérenc… nem is értem…

Node, így a kiválasztás nyomvonala után beszéljünk végre a termékről is.

Típus: Parkside PRMA 40-Li A2

Elintézhetném annyival, mint a címben szereplő felvetés: ilyen egy jó fűnyíró. Ide, nekem, egy átlagos felhasználó átlagos kertjébe konkrétan tökéletes.

Miért szeretem?

  • Nincs kanóc. Fentebb már kifejtettem, ezzel gyakorlatilag megszünteti a fűnyírás legfájóbb pontját, amiért legtöbbet tudja odázni az ember az egész munkát.
  • Halk. Ezzel nyugodtan nyírhatsz este is füvet, nem te leszel a legnagyobb zajforrás a kertvárosban. Van egy automata és egy eco módja, előbbin van egy alap fordulatszám, amit, ha nagyobb terhelést érzékel, megemel és megoldja a problémát. Az eco ezeket a problémákat rezignáltan veszi tudomásul, és továbbra is csak az akkukapacitásra gondol. Igazából nincs értelme, füvet nyírunk, nem elektronokat óvunk.
    Itt az egyszem hátrányára is kitérnék: mivel az alap fordulatszám viszonylag alacsony, a leveleket, a kihúzott és fűre dobott „majd a fűnyíró felrántja” gazokat nehezebben szívja fel, mint egy kanócos.
  • Nagy a kereke. Egész jól elvan a burgyingban is, nagyobb magasságra állítva magas fűben is el lehet tolni, egy oda-visszával elviszi a térdig érőt is. Mindemellett elég széles is (43 cm).
  • Nem akad le a kosár. Ez evidensnek tűnik, de egy kölcsönkapott Alko-t a pokolba kívántam emiatt, ugyanis mihelyst egy kicsit is megbillent, leakadt a kosár. Mindemellé elég nagy is a kosár, és ügyes telítettségjelzője is van (ha megtelik, megszűnik a levegőáramlás, és nem lebeg tovább a kis fülecske). Ráadásként könnyen is üríthető.
  • Nem tömődik el, nem hagy el sok füvet. Nyírtam vizes talajon, nedves füvet is, de nem kellett fél órát kapargálni utána, nem rakódott fel sehová.
  • Jó üzemidő. Akkumulátorosként ez egy nem elhanyagolható szempont. Nagyobbacska fű mellett 2 db 4 amperessel le tudom tolni a hátsó kertrészt minden externáliájával és holtterével együtt, és még jut valamennyi kraft az utcára is. További 2 db 4Ah-ssal pedig megvan a külső, elég hosszú rész is, beleértve némi közösségi jelleggel nyírt senkiföldjét is. Gyakrabb nyírás mellett akkucsere nélkül is meglehet ugyanez. Van egy rakat akkum, de ha csak kettő van otthon, akkor sincs baj az akkucserével sem: a töltési idő remek kifogás egy hideg sör legurítására, meg egy kis rápihenésre.
rákészülés zajlik
  • Egyszerű használat. Könnyű üríteni, könnyű mozgatni, magasságot állítani. Feltöltöd a batrit, rárakod, és megy, nem kell olaj, benzin, hosszabbítóba dugott hosszabbítóba dugott hosszabbító, stb.

Összegezve, ez a Parkside fűnyíró tényleg fain, amire való, arra tökéletesen megfelel. A poszt eleji hosszú fejtegetés nem volt teljesen öncélú, a feladatot kívántam vázolni, amire ez a termék volt a válasz. Ha 2000 nm a kerted, valószínűleg egy benzinessel jársz jól. Viszont a legtöbb kertbe, ahonnan most berregést hallok, bőven megfelelne egy ilyen is, ráadásul a komfortszintje is jóval magasabb, mint egy benzines vagy kanócos megoldásé.

Sajnos idén még nem volt akcióban ez a 40 V-os dupla akkus típus, így egyelőre marad a használt beszerzés. Volt viszont az egy akkus 20 V-os, amiből apám be is szerzett egyet, és az otthoni kicsi, rendezett kertjükben nagy megelégedéssel használja, oda bőven elég az is.

háttérben a fű, amit lassan nyírni kéne, előtérben pedig az új akkus célszerszám: hamarosan jön a teszt erről is ( :

Szerző(k)

  • Büszke lányos apuka, alig 30+-osan is morgós suzukis papa, gépész, műszaki manegér, köcsög kerékpáros/rolleres, meg némileg rotardált.

3 thoughts on “Dupla akkus Parkside teszt – ilyen egy jó fűnyíró?!

  1. Köszi a tesztet. Ezen felbuzdulva ma vettem egyet a lidliben. Aztán csak úgy vágtuk a füvet egész nap. Jó vétel volt, remélem kapsz érte valami bónuszt, én bemondtam a pénztárosnak, hogy miattad vettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2024 wankelblog.hu. All Rights Reserved. | SimClick by Catch Themes