Site Overlay

RX-8 programozás, turbósítás

Mint azt már Tempo előző bejegyzésében olvashattátok, Varga Wankel Roland újra Magyarországon járt, és a hazai wankel társadalom nagy örömére kezelésbe vett jópár autót. Egy ideje beszélgetünk már, és én nagyon szerettem volna vele csinálni egy videót.

Rolandot egy nagyon kedves és végtelenül értelmes embernek ismertem meg, bár hosszú évek óta nem járt itthon a Covid korlátozások miatt, de mégis szentelt rám pár órát, hogy forgathassunk, beszélgessünk egyet. Nyilván csinálhattunk volna egy soha véget nem érő videót is, de nem ez volt a cél, ennek ellenére kamerán kívül is elég sokat beszélgettünk mindenféle témáról. Én szeretem az okos, értelmes embereket, megállás nélkül tudnám őket hallgatni, Roland számomra abszolút ebbe a kategóriába esik.

Az én autómat 2016-ban programozta, akkor az előző-előző gazdájánál volt, aki Szabi szerint is mindent megadott az autónak, és vélhetőleg miatta maradhatott meg olyan állapotban, ahogyan ma kinéz. Borzasztóan jól esett a lelkemnek, hogy még Roland is megjegyezte, hogy mennyire rendben van. Hozzáteszem, hogy meg is teszek én is mindent azért, hogy ez így is maradjon. A felkészülést is maximálisan komolyan vettem, mindent ellenőriztünk Sághi Márkkal az autón, új gyújtásszettel érkeztem, minden folyadék rendben volt, minden ki volt takarítva, új légtömegmérő O-gyűrűt kapott, kitakarítottam a sport légszűrőt, szóval beleköthetetlen volt.

Én személy szerint a rajta lévő programmal nem voltam maradéktalanul elégedett, alapjárat közelében, parkolóban, parkolóházban közlekedni vele igencsak kellemetlen volt, amit maga Roland is elismert, azóta pedig már javította ezt a problémát. Nem csak ebben tér el az új program, de talán ez a leglényegesebb változás, a gázadás kezelhetősége. Most tökéletes.

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy miket is módosít az autón, mit csinál külföldön, miért költözött ki, akkor nézd meg a vele készült videónkat.

Miután elbúcsúztunk egymástól, egyetlen dolog járt a fejemben, és azóta sem múlik: turbós RX-8-at akarok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2024 wankelblog.hu. All Rights Reserved. | SimClick by Catch Themes