Site Overlay

Bemutatkozás – Recolus

Én az a srác vagyok, aki a Need for Speed és hasonló játékokon nőtt fel. Gyerekként mindig, amikor játszottam elképzeltem, hogy ha majd “nagy fiú” leszek Rx8-at fogok vezetni. Ám később valahogy ez a cél mégis háttérbe szorult és sokkal inkább előtérbe a suli, az hogy jó egyetemre menjek és jó szakmám legyen. Kb 16 éves koromban láttam először életem során Rx8-at Jászberényben, egy sárga színű suhant el a lámpák mellett, emlékszem milyen boldog is voltam. Utólag már bánom, hogy korábban soha nem mentem ki egy nagyobb autós találkozóra, ahol megcsodálhatok 1-2 példányt és esetleg beszélgetni a tulajokkal is.

Ahogy teltek múltak az évek, végeztem az egyetemmel, elkezdtem dolgozni, egyre jobban beleuntam a MÁV csatlakozási késéseibe. Mindig is meg akartam jutalmazni magam, amiért elvégeztem az egyetemet, ám eltelt azóta két és fél év ez mégsem történt meg. Lehetne ez a jutalom egy autó… lehetne ez egy RX-8? Persze, mint a legtöbb emberben bennem is gyorsan red flaget adott az, hogy wankel. Ám, hogy sokszor azt mondják az átok áldás is lehet ez ennél is meg volt. Egyre jobban kezdett foglalkoztatni a wankel motorok működése és mivel a legtöbb programozó, köztük én, is videójátékokon nőttem fel, így elég sok fajta motort megismertem (persze csak nagyon felszínesen) a Car Mechanic Simulator játékok által, kivéve egyet a wankelt. Szinte azonnal rátaláltam a blogra, ahol kezdetekben óra hosszákat töltöttem el, megszállottja lettem annak, hogy ezt a motort meg kell ismernem és értenem. Így a blogot követték a különböző magyar és angol nyelvű videók is. Persze közben bújtam a használt piacot, gondolkodva a kérdésen, hogy mi lenne ha? Úgy 2022 Októberében szembe is jött velem az az autó, amit később megvásároltam. 

De ekkor még nem éreztem magam készen, hogy megvásároljam. Megmondom őszintén, féltem.. Végül amikor elkelt eléggé csalódott voltam, hogy legalább néztem volna meg. Szerencsémre rá egy félévre az új tulajdonos meghirdette, mert szeretett volna más autót is kipróbálni. Instant lecsaptam a lehetőségre és el is mentünk megnézni. Ekkor már elégnek gondoltam a tudásom, hogy megállapítsam mennyire foghatok vele mellé. Végül az autóvásárlás mellett döntöttem. Egyébként gyors önindító volt rajta, ezért az nehezítette a dolgunkat ám az autó pillanatok alatt beindult hidegen és melegen is, ami a cikkek szerint legrosszabb esetben is még 30-40 ezer km-t tud, persze megfelelő használat mellett, ami az én felhasználási céljaimhoz bőven elegendő. A következő pár évben szeretnék egy teljesen új motort beletenni. 

Részben foglalkozós autó, jelenleg is lakatosnál van küszöb csere és rozsdátlanítás miatt, de amit lehetett azokat otthon már elvégeztünk rajta. Fékek, gyertyák cseréje, SSV tisztítás és javítás (Igen itt is szeretettel jött elő a kattogás, de szerencsére még orvosolható volt) és minden ilyen apróságot, amit egy 19 éves autón otthon meg lehet javítani. Eltelt már 1 év mióta megvettem az autót, mentem vele 10+ ezer km-t, de szerencsére még mindig semmi baja és nem is aggódom miatta. Rengeteg tervem van nekem is az autóval, de előbb szeretném a karosszériát rendbe hozni, mivel hiába van hiper szuper autóm, ha az amúgy szétrohad. 🙁 Szóval az idei nagy terv ez, ahol rozsda, vagy horpadás van attól szabaduljunk meg közben pedig izgatottan várjuk a jövő évet. Na meg plusz nagy erőkkel gyűjtünk is rá 😉 

Ez egy olyan szerelem, szenvedély, ami rengeteg élményt és élvezetet ad. Sokszor már csak annak a tudata is, hogy hamarosan újra elő lehet venni a kocsit és menni vele egy kört boldogabbá teszi a napot. Aki pedig szereti azt, hogy egy autóval foglalkozni lehet és kell is annak lehetőségek tárháza egy RX-8.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2024 wankelblog.hu. All Rights Reserved. | SimClick by Catch Themes